1.png Rákosmenti Rádiós Kör 2.png
2022 Január 17
Főmenü
bullet.gif Főoldal
bullet.gif Tagjaink
bullet.gif Tervezett programjaink
bullet.gif Versenynaptár
bullet.gif Számoló segédletek
bullet.gif Oldal ajánló
sideb-left.pngsideb-right.png
Szakosztályaink
Rövidhullám / HF
Ultrarövidhullám / VHF
Ultrarövidhullám / UHF
Digitális üzemmód
Konstruktőr
Geocaching
PMR és CB
Modellezés,repülés
sideb-left.pngsideb-right.png
Küldetésünk
sideb-left.pngsideb-right.png
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóBelépés csak regisztrált tagok számára!

Belépési kód a kapcsolat menüpont alatt igényelhető.

sideb-left.pngsideb-right.png
Online Statisztika
Online vendégek: 1
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 21

Látogatók ma: 148
Látogatók tegnap: 77
Összes látogatók: 1376042
sideb-left.pngsideb-right.png
XVII. Kerületi Hírhozó újság 2011.februári száma
Hírek, aktualitások
A cikk teljes szövege:

Rákosmenti amatőr rádiósok

A Rákosmenti Rádiók Kör 2009. őszén alakult meg amatőr rádiózásban elhivatott személyekből, akiknek célkitűzései között szerepel a rádiózás, a kerületünk történelmének, kulturális és természeti értékeinek népszerűsítése a rádiózás által, a rádiós konstruktőri tevékenység iránt érdeklődők szakmai segítése fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

 

Ez a tevékenység hiánypótló a maga nemében, ugyanis anno az MHSZ megszűnésével elfogyott a lehetőség a további rádiózásra. E társaság hivatott eme lehetőségek újra felélesztésére természetesen a mai kornak megfelelő keretek között.

 

Egyre többen vannak, akik a szabadidős elfoglaltsághoz, illetve hobbiból vásárolnak maguknak vagy gyermeküknek ma már viszonylag elérhető áron PMR adó/vevő rádiót, amelyek engedély nélkül szabadon használhatók. Akiknek már ettől több kell, szeretnék megismerni annak működését, vagy kedvet kaptak az effajta rádiózáshoz, azokat várja a Rákosmenti Rádiós Kör.

 

Akik inkább a természetjárást, a helytörténeti ismeretek elsajátítását részesítik előnyben, egyfajta tartalmas fűszerezéssel, azok számára is megoldást kínálhat a Rákosmenti Rádiós Kör Geocaching- szakosztálya.

 

Fiatalok, idősebbek egyaránt csatlakozhatnak. Itt mindenki kipróbálhatja ügyességét, tájékozódó képességét, logikai készségét és tudását.

Érdemes figyelemmel kísérni a www.qso.hu – honlapon található Tervezett programjaink- rovatot, itt informálódhat mindenki a jövőbeli programokról.

 

 

Riz Levente – polgármester ajánlásával a Rákosmenti Rádiós Kör felvette a kapcsolatot a rákoskerti Kossuth Lajos Általános Iskola vezetésével, hogy heti egy alkalommal rádiós szakkört indítson az iskola érdeklődő tanulói számára.

További információk a rakosmentiek@qso.hu e-mail címen, illetve a

www.qso.hu weboldalon.

 

centerb-left.pngcenterb-right.png