Ezúttal is helytállt a csapat a 11 méteres HARC OB futamon
Írta: Administrator - Dátum: 2010 November 28 18:27
Nem lehetett akadály sem a hideg sem a hó ahhoz, hogy a csapatunk résztvegyen a futamon.    

A már megszokott jókedv ezúttal messzire száműzte a fagyos vacogást.


További részletek itt

Teljes hír
Nem lehetett akadály sem a hideg sem a hó ahhoz, hogy a csapatunk résztvegyen a futamon.  

 


A már megszokott jókedv ezúttal messzire száműzte a fagyos vacogást.


A Rákosmenti Rádiós Kör a PMR és CB szakosztálya színeiben (most a CB rádiózásé volt a főszerep) ezúttal a 109HA/RRK - közösségi hívójelét használta 2010.november 27-én a Péceli Triannoni Emlékműnél.
 
A futamot megelőzően csütörtöki klubnapunkon még folyt az egyeztetés, hogy milyen technikát fogunk használni és melyik kitelepülési helyszínt választjuk.
 
Tervben volt, hogy egy Penetrátor antennát rögzítünk 10 méteres árbócra, a másik megoldásként kínálkozott egy Kulikov antenna átalakítása 11 méreres hullámsávra, mely a továbbiakban 1/4-es tripleg-ként funkcionál.
Ideális volt ez az utóbbi ötlet, hiszen az összecsukott méretében lényegesen kisebb antenna könyebben szállítható, telepíthető, - ráadásul a 10 méteres árbóc tetején erre kitűnő helyet kínált a szputnyik fej.
  
"Ha rövid a lábad, toldd meg egy lépéssel"  - tartja a közmondás, melyet átültetve a gyakorlatba sikerült a 2 méteres hullámsávra hangolt antennát  átalakítani 11 méterre.
  
Ehhez szükség volt egy viszonylag olcsón beszerezhető alumínium vitrázs rúdra, mely a pontos méretrevágás után belső menetet kapott, majd egy közcsavarral rögzítve lett az alappálcához. Ennek másik végébe került a kihúzható pálcatoldat, mely az antenna finomhangolására szolgált.
  
A kitelepülésről készült további képek a képtárban megtekinthetők,
a rövid videó pedig itt.