BUÉK aktivitási verseny a MOM és a Jászsági rádiósok szervezésében
Írta: Administrator - Dátum: 2011 January 01 15:33
2010.12.29-én 18-órai kezdettel került megrendezésre e rangos esemény, melyen részvételünkkel képviseltük a csapatunkat.

Teljes hír
2010.12.29-én 18-órai kezdettel került megrendezésre e rangos esemény, melyen részvételünkkel képviseltük a csapatunkat.

MIKI (HG5BUN) QTH-ján rendeztük be a főhadiszállást a versenyhez. A hideg mínusz 10 fok körüli külső hőmérséklet ellenére, kitoltuk a 10 méteres árbócot, melynek tetejére az antennaforgató mechanika és az 5 elemes HB9CV került függőlegesen polarizálva. Másodlagosan körsugárzónak ugyancsak a 2 méteres hullámsávra egy V2R Hygain antenna került hadrendbe állítva.

Mindkét antennát egy antenna átkapcsoló segítségével csatlakoztattuk a Yaesu 897D - típusú rádiónkhoz.

A verseny kitűnő hangulatban telt, - mint ahogy ez lenni szokott, - Béla (HA5GAL) vállalta a log vezetést, miután az egyes periódusokban teljesítette a QSO-t.

A csapatunkból 4 hívójeles rádióamatőr maradéktalanul teljesítette a versenyfeladatot, akiknek ezúton is szívből gratulálunk,
HG5BUN - Miki
HA5GAL - Béla
HA5GID - Zsolt
HA5NVG - Attila

és persze elismerés mindenkinek, aki résztvett a versenyen, továbbá külön köszönet a MOM rádióklubnak és a Jászsági Rádióklubnak a kitűnő szervezésért és a versenylehetőségért.

A rövid hang/képes beszámolónk itt megtekinthető: